ABC gotowania 2 Marieta Marecka



/EGMONT POLSKA/

Gotowanie, to kolejny etap mojego dążenia do doskonałości... Każdy z nas ma dziedzinę, w której czuje się na prawdę dobrze i potrafi nie jedną osobę zadziwić swoimi umiejętnościami. Co tu ukrywać-gotować lubię, nie znaczy to jednak, że jestem jakimś mistrzem. Krok po kroku wszystkiego można się nauczyć. Wody na herbatę nie przypalam, a to już jest wielki sukces. Z tym większym zainteresowaniem sięgam po takie pozycje jak ta.

"ABC gotowania 2", to obszerna publikacja podzielona na działy które kryją w sobie mnóstwo znanych, bądź mniej znanych dań, przystawek, czy deserów. Krok po kroku mamy tu przedstawione, co i jak przyrządzić, aby wyszło jak najlepsze, a równocześnie, aby nie sprawiło to nam, jakichś nadmiernych problemów. Jak już wspominałem, wszystkiego można się nauczyć tym bardziej cieszą takie poradniki, które równocześnie są niejaką biblią początkującego kucharza. Jednak dla bardziej zaawansowanych mistrzów, także znajdzie się nie jedno danie.


Podsumowując, bardzo dobra książka, z której wyciągnąłem parę przepisów, na na prawdę interesujące dania. Jednocześnie ich przygotowanie, jest tak przejrzyście przedstawione, że nikomu nie powinno to sprawić trudności. A kolejny plus to znakomite wydanie. Aż ślinka cieknie, gdy się patrzy na niektóre fotografie. Pozostaje mi polecić wszystkim amatorom dobrej kuchni, którzy lubią sami przygotować swoje dania. Bo chcieć to móc.

Komentarze